Nedeľa 05. 05. 2024 23:26:37 | Meniny má Lesia, Lesana

Paráda! Slovenské študentky získali na matematickej olympiáde zlatú, striebornú a dve bronzové medaily!

GRUZÍNSKO/ V Gruzínskom meste Tskaltubo sa od 11. do 14. apríla konal 13. ročník medzinárodnej matematickej olympiády EGMO. Našim dievčatám sa tam mimoriadne darilo. Družstvo obsadilo 5. miesto z 37. zúčastnených európskych tímov a v súťaži jednotlivkýň získali Slovenky jedno prvé, jedno druhé a dve tretie miesta! Mimoriadny úspech dokresľuje aj fakt, že vo svetovom meradle skončili z 57. krajín na krásnom desiatom mieste. Zdroj: Facebook/Matematická olympiáda

Michal Filek|20. apríl 2024|19:15:01

Zdroj: Facebook/Matematická olympiáda

Súvisiaci článok
Stretol Marilyn, priatelil sa s Kennedym, ocenila ho kráľovná Alžbeta! Najznámejší žurnalista nosil v srdci milované Slovensko
Čítajte viac >

Súťaže EGMO sa v rámci neoficiálneho rebríčka každoročne zúčastňujú aj družstvá z niektorých neeurópskych krajín. V tomto ročníku bolo všetkých zúčastnených družstiev celkovo 54, a aj v tomto rebríčku je umiestnenie nášho družstva skvelé – popredné 10. miesto!

Naše medailistky

Eliška Macáková (Súkromné gymnázium CENADA, Bratislava, 4. roč.) potvrdila svoju úlohu favoritky a po vlaňajšku získala opäť zlatú medailu, Lucia Chladná (Gymnázium Grösslingová, Bratislava, 3. roč.) získala po vlaňajšej bronzovej tentoraz striebornú medailu, Alica Dományová (Gymnázium Grösslingová, Bratislava, 4. roč.) si „zopakovala“ bronzovú medailu, pričom strieborná jej unikla iba o vlások.

A bez medaily neodišla ani nováčka v našom družstve Hana Kalábová (ŠpMNDaG, Bratislava, 2. roč.), ktorá s úspechom siahla po bronzovej medaile. Podrobnejšie informácie o výsledkoch našich reprezentantiek si pozrite tu.

Napokon, Slovensko „zabodovalo“ na EGMO 2024 nielen úspešným riešiteľským tímom, ale aj skutočnosťou, že jednou z použitých súťažných úloh bola úloha od slovenského autora – ďalšieho z našich bývalých úspešných medzinárodných matematických olympionikov - Patrika Baka.


Súvisiaci článok
Detský čin roka je späť. Prihláste dieťa, ktoré nezištne pomohlo človeku, či zvieraťu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť