Piatok 26. 07. 2024 15:22:55 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Korčokov falošný web vytvoril Harabinov bývalý sponzor. Priznal sa k tomu

SLOVENSKO/ Bývalý sponzor Štefana Harabina, bratislavský podnikateľ Igor Caka, sa mal priznať k tomu, že vytvoril web ivankorcok2024, ktorý očierňuje víťaza prvého kola prezidentských volieb.

Michal Filek|3. apríl 2024|13:48:51

Zdroj: PrintScreen/ivankorcok2024.sk

Súvisiaci článok
Korčokov web napadli hackeri. Vytvorili tiež falošnú stránku s jeho menom
Čítajte viac >

Upozornila na to verejnoprávna televízia RTVS, odvolávajúc sa na mimovládnu organizáciu Transparency International Slovensko.

Caka priznal, že vytvoril falošný web útočiaci na Ivana Korčoka. Upozornila na to neziskovka Transparency International Slovensko.

Podľa TIS na propagáciu tohto antikampaňového webu ako prvá upozornila česká mimovládka Bez Dezinfa.

TIS uvádza, že takáto antikampaň je v rozpore s volebnými pravidlami. Tie totiž nedovoľujú platené zapojenie sa tretích strán do propagácie kandidátov.

"Podľa knižnice politickej reklamy Google vložila Erste Consulting v uplynulých dňoch do takejto reklamy 4 900 eur, čo z nej robí tretieho najväčšieho inzerenta za posledný týždeň. Reklama sa zobrazuje ešte aj dnes, našli sme ju napríklad na stránke Hospodárskych novín," píše na svojom Facebooku TIS.

Firma stránku propaguje aj cez Facebooku a do propagácie tu mohla vložiť tiež tisíce eur.

"Stránka ivankorcok2024.sk sa snaží aj graficky navodzovať dojem, že je oficiálnym webom prezidentského kandidáta Ivana Korčoka, ponúka však obsah, ktorý kandidáta napáda. Viacerí odborníci poukázali na to, že podľa zdrojového kódu stránky mohla byť táto vytvorená rovnakým autorom ako prezidentská stránka kandidáta Petra Pellegriniho. On samotný, aj jeho agentúra takúto spojitosť odmietli," uzavrela Transparency.


Súvisiaci článok
Prezidentská kampaň vrcholí. Vo Focuse vyhráva o 1,6 percenta Pellegrini, v NMS o 3,4 percenta Korčok
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť