Sobota 27. 07. 2024 12:27:47 | Meniny má Božena

Bezcitní barbari. Zvieratá v lesoch týrajú a rozštvrcujú, aby prilákali chránené šelmy!

STREDNÉ SLOVENSKO/ Otrasné veci sa dejú v prírodnej rezervácii na Strednom Slovensku. Členovia združenia Prales deťom objavili v blízkosti poľovníckej chaty pozostatky mŕtvych a týraných zvierat. Laň priviazanú okolo krku, ďalšie pozostatky mŕtvych zvierat v okolí, a to všetko preto, aby pytliaci prilákali šelmy. A ďalší nález bol len pre silné žalúdky – nezahrabaná sanačná jama plná zostatkov mŕtvej zvery.

Michal Filek|28. február 2024|13:00:06

Zdroj: Facebook/Prales deťom

Súvisiaci článok
Po medveďovi objavili v Tatrách už aj upytliačenú vydru. Strelcovi na sociálnej sieti ľudia skôr gratulovali
Čítajte viac >

Barbarstvo najhrubšieho zrna a obraz len pre silné žalúdky. Takéto výjavy sa naskytli členom združenia Prales deťom v lese na Strednom Slovensku. Schválne neuviedli, kde presne! Naozaj to, totiž nie je pre slabé povahy a môže to byť aj nebezpečné.

„Tak priatelia dnes našli opäť otrasný nález v lese... priviazaná laň gurtňou o krk, stopy ťahania autom, v blízkosti poľovnícka chata... Pytliactvo, ilegálne vnadenie šeliem. Za akým účelom?“ opísali na Facebooku svoj nález členovia Prales-u deťom.

Pri lani strávili osem hodín, kým čakali na kriminálku, veterinára a poľovného hospodára. Kým sa všetko zdokumentovalo a zaistili sa dôkazy, mali čas premýšľať.

Premýšľať o svojich pocitoch a neuveriteľnej ľudskej krutosti.

„Zmiešané pocity z ľudskej krutosti a zároveň z úprimnej policajnej ochoty riešiť prípad. Aj takto vyzerá deň strávený s nami v teréne...“ opísali dojmy.

428641673_791836859655413_5898056461243276225_n.jpg

To však ani zďaleka nebolo všetko. Nález, ktorý urobili o niekoľko hodín, všetko ešte predčil.

„To, čo nás čakalo len pár stoviek metrov ďalej, už nebolo pre slabé žalúdky. Pach hnijúcich pozostatkov zvierat sme zacítili aj 30 metrov od miesta nálezu. Bolo hneď jasné, že to čo objavíme nebude pekný pohľad. Bola to zhruba 10 metrov dlhá sanačná jama, plná mŕtvych zvierat a ich častí tiel, ktoré sa niekomu už neoplatili zužitkovať. Nachádzala sa v tesnej blízkosti poľovníckej chaty. Tak, toto je tá povestná starostlivosť a láska k zvieratám...“ informuje združenie.

Takéto miesta vraj nachádzajú bežne. V tomto prípade však bol problém v tom, že jama nebola dostatočne hlboká, zavápnená, a dokonca ani zahrabaná zeminou. Takže bola ideálnym zdrojom šírenia chorôb.

Hnijúce pozostatky zvierať totiž boli rozťahané po širokom okolí.

„Otrasný pohľad. Zápach, ktorý dookola láka mrchožrútov k epicentru nákazy...“

Podnet takisto polícia zdokumentovala.

428611853_791837016322064_6672744775501688807_n.jpg


Súvisiaci článok
V Západných Tatrách našli zastreleného medveďa. Po pytliakovi pátra enviropolícia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť