Piatok 26. 07. 2024 09:20:41 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Mladí Žilinčania sa dnes pokúsia prepísať históriu. Naposledy vypadli so Salzburgom, teraz chcú historický postup cez Kodaň

ŽILINA/ V utorok o pol piatej nastúpia futbalisti MŠK Žilina U19 v osemfinále Youth Champions Leaque na vlastnom štadióne proti FC Kodaň. Minulý rok v tejto fáze súťaže vypadli na penalty so Salzburgom. Teraz chcú postúpiť do štvrťfinále a prepísať tak slovenskú futbalovú históriu.

Michal Filek|27. február 2024|10:20:14

Zdroj: Facebook/MŠK Žilina

Súvisiaci článok
Do Žiliny môže prísť aj Real Madrid! Šošoni postúpili cez Dortmund do osemfinále Ligy majstrov
Čítajte viac >

V minulom kole senzačne vyradili Borussiu Dortmund. Ešte predtým Spartu Prahu.

V osemfinále im žreb do cesty postavil FC Kodaň. V súboji hranom na jeden víťazný zápas Dánov privítajú v utorok o 16.30 na vlastnom štadióne Pod Dubňom.

A rovnako ako proti Dortmundu, bude opäť vypredané.

Ale pozor, Kodaň nie je hocakým súperom. V skupinovej fáze dokázali poraziť Manchester United, aj Bayern Mníchov. Okrem toho dvakrát vyprášili Galatasaray Istanbul po výsledkoch 6:0 a 5:1. So šiestich zápasov tak prehrali jediný, o jeden gól s Bayernom Mníchov (1:2).

A tak si vybojovali priamy postup do osemfinále.

429925783_17993122934608057_2277153844588598194_n.jpg

Ich kvalitu si uvedomuje aj hlavný tréner Žiliny Ivan Belák.

"Myslím si, že skupinu zaslúžene vyhrali. Náš videoanalytik bol v kontakte s videoanalytikom Bayernu Mníchov a ten mu potvrdil, že zaslúžene skončili na čele skupiny. Videl som ich zápasy proti všetkým súperom v skupine, v každom z nich boli lepším tímom. Na každom poste majú komplexne kvalitných hráčov," zhodnotil tréner pre klubový web mskzilina.sk.

Belák má hru súpera naštudovanú. Je to vraj kvalitné, dobre organizované družstvo v hre dopredu, aj v defenzíve. Prezentuje sa postupnými útokmi, držaním lopty a dobrou organizáciou hry.

„Vrchní hráči sú veľmi technicky zdatní aj driblingoví. Upútalo ma na nich, že súperovi nič nedajú zadarmo. V zápasoch, ktoré som videl, vyzerali veľmi dobre fyzicky pripravení. Celý zápas hrajú vo vysokom pressingu, ale takisto sa kompaktne vracajú aj do defenzívy," zhodnotil.

Žilina sa chce prezentovať poctivým futbalom. Tréner však očakáva náročné stretnutie, v ktorom budú rozhodovať detaily.

„Verím, že budeme mať lepšiu športovú formu ako súper. Do zápasu pôjdeme s pokorou, rešpektom k súperovi a vierou vo vlastné sily. Verili sme, že môžeme byť úspešní proti Sparte, podobne to bolo aj proti Dortmundu. Rovnako to bude aj v tomto zápase."

Ivan Belák a jeho zverenci sú odhodlaní prepísať historický rekord slovenského futbalu v tejto súťaži. Ten doterajší vytvorili Šošoni pred dvomi rokmi, keď sa kvalifikovali do rovnakej fázy – osemfinále, kde ich na penalty vyradil Salzburg.

Držíme palce, Šošoni!


Súvisiaci článok
Mladí Žilinčania si v mládežníckej Lige majstrov zmerajú sily s Borussiou Dortmund na domácom štadióne
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť