Piatok 26. 07. 2024 14:46:07 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Fico zvolal bezpečnostnú radu štátu, pred rokovaním EÚ a NATO o Ukrajine, chce zabrániť účasti slovenských vojakov. Šimečka: "Straší a klame!"

SLOVENSKO/ Premiér Robert Fico (Smer-SD) zvolal na pondelok (26. 2.) ráno bezpečnostnú radu a vládu, rokovať chce aj s koaličnými partnermi. Urobil tak v súvislosti s plánovaným stretnutím partnerov z Európskej únie (EÚ) a NATO v Paríži, kde by sa malo diskutovať o situácii na Ukrajine. ZDROJ: TASR

Michal Filek|26. február 2024|07:26:02

Zdroj: Facebook/Robert Fico

Súvisiaci článok
Fico: Polícia musí prešetriť, kto je vlastne za vraždou novinára Kuciaka
Čítajte viac >

Premiér o tom informoval na sociálnej sieti.

"Z informácií o témach, o ktorých máme v pondelok hovoriť, ide mráz po chrbte. Aj preto musím ráno hovoriť s bezpečnostnými, spravodajskými a politickými zložkami štátu," vyhlásil premiér.

Priblížil, že na rokovaní vo Francúzsku by sa mali zúčastniť partneri z EÚ a NATO, venovať by sa mali práve Ukrajine. Západ má podľa neho dve možnosti, a to buď ďalšiu eskaláciu napätia a vojenskú podporu Ukrajiny, alebo predstaví zmysluplný mierový plán.

Fico očakáva prvú možnosť. Deklaroval pritom, že urobí všetko pre to, aby zabránil priamej účasti slovenských vojakov vo vojne, aj keby ho to malo stáť funkciu premiéra.

Denník N uviedol, že o stretnutí lídrov v Paríži informovali svetové médiá už vo štvrtok. Má sa tam diskutovať o posilnení medzinárodnej spolupráce na podporu Kyjeva. Francúzsky prezident Emmanuel Macron oznámil, že stretnutie sa uskutoční dva roky po spustení ruskej agresie a bude vraj príležitosťou na štúdium spôsobov, ako posilniť spoluprácu medzi partnermi na podporu Ukrajiny.

"To, čo predvádza Robert Fico, je čoraz väčšia hanba. Iba straší, klame, útočí na všetkých, a sám sa pritom hrá na obeť… namiesto toho, aby vládol a správal sa ako líder sebavedomej krajiny. Veď len tento víkend - obviňuje Ukrajinu, obviňuje Západ, obviňuje EÚ, dokonca konšpiruje o tom, že ho niekto chce odstaviť z funkcie," vyhodnotil Ficove slová líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Ukrajinský prezident Volodymir Zelenskyj oznámil, že vo vojne na Ukrajine zahynulo už 39 000 ukrajinských vojakov a až 180 000 Rusov.


Súvisiaci článok
Fico: SIS bude mať do niekoľkých dní riadne vedenie. Ak nekoná Čaputová, bude konať koalícia!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť