So zaujímavým zistením prišiel internetový portál Interez.
Ten uvádza niekoľko najčastejších spôsobov prípravy párkov, ktoré sú však nesprávne. Medzi ne patrí ohrievanie v mikrovlnke, či v rýchlovarnej kanvici.
Najčastejší spôsob, ktorý používa absolútna väčšina Slovákov je, že párky vložia do studenej vody a následne obsah privedú do varu. Aj to je však nesprávny spôsob.
Interaz sa totiž pozrel na návody na prípravu u tých výrobcov, ktorí ich uvádzajú na obaloch. A čo zistil? Budete možno prekvapení! Základné pravidlo totiž je, že párky by sa nemali vôbec variť!
Stačí ich vložiť do vriacej vody a počkať.
Návod výrobca uvádza, napríklad, na viedenských párkoch z Lidla. Tam vysvetľujú, že najprv treba nechať zovrieť dostatočné množstvo vody. Potom hrniec odstaviť z platne a až následne treba párky ponoriť do horúcej vody asi na 6 minút.
Tauris a Mecom, podľa Interezu, uvádzajú približne rovnaký postup. Len čas ohrievania udávajú nie 6, ale len 5 minút. A základné pravidlo aj u nich znie: Výrobok zohriať, nevariť!“
Takže teraz už to viete, tak šup – šup, pripraviť si chutné raňajky, alebo večeru!
My vám však pripomenieme ešte jednu známu poučku, ktorá sa týka párkov: „Kto ich má rád, nemal by zisťovať, ako a z čoho sa vyrábajú“.
Tak dobrú chuť!
Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť