Piatok 26. 07. 2024 23:32:51 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Máte radi párky? Viete ako ich správne pripraviť? Toto ste asi robili celý život zle!

SLOVENSKO/ Párky sú obľúbeným jedlom väčšiny Slovákov. Sú chutné a ich príprava je nenáročná a rýchla. Vedeli ste však, že ste ich celý život pravdepodobne pripravovali zle? Pretože mnoho výrobcov návod neuvádza vôbec, alebo ste si ho doteraz pravdepodobne neprečítali. Ako ich teda správne pripraviť?

Michal Filek|25. február 2024|10:29:54

Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Známe prešovské gymnázium oslávilo 60. výročie svojho založenia. Počas dlhých rokov vychovalo desiatky známych osobností
Čítajte viac >

So zaujímavým zistením prišiel internetový portál Interez.

Ten uvádza niekoľko najčastejších spôsobov prípravy párkov, ktoré sú však nesprávne. Medzi ne patrí ohrievanie v mikrovlnke, či v rýchlovarnej kanvici.

Najčastejší spôsob, ktorý používa absolútna väčšina Slovákov je, že párky vložia do studenej vody a následne obsah privedú do varu. Aj to je však nesprávny spôsob.

Interaz sa totiž pozrel na návody na prípravu u tých výrobcov, ktorí ich uvádzajú na obaloch. A čo zistil? Budete možno prekvapení! Základné pravidlo totiž je, že párky by sa nemali vôbec variť!

Stačí ich vložiť do vriacej vody a počkať.

Návod výrobca uvádza, napríklad, na viedenských párkoch z Lidla. Tam vysvetľujú, že najprv treba nechať zovrieť dostatočné množstvo vody. Potom hrniec odstaviť z platne a až následne treba párky ponoriť do horúcej vody asi na 6 minút.

Tauris a Mecom, podľa Interezu, uvádzajú približne rovnaký postup. Len čas ohrievania udávajú nie 6, ale len 5 minút. A základné pravidlo aj u nich znie: Výrobok zohriať, nevariť!“

Takže teraz už to viete, tak šup – šup, pripraviť si chutné raňajky, alebo večeru!

My vám však pripomenieme ešte jednu známu poučku, ktorá sa týka párkov: „Kto ich má rád, nemal by zisťovať, ako a z čoho sa vyrábajú“.

Tak dobrú chuť!


Súvisiaci článok
Autá budú do historického centra Bratislavy púšťať inteligentnejšie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť