Piatok 26. 07. 2024 21:30:29 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Útočníka, ktorý vo vlaku pobodal študentku, poslali z väzby na psychiatriu

KOŠICE/ SPIŠSKÁ NOVÁ VES/ Útočníka, ktorý mal vlani v novembri vo vlaku z Košíc do Žiliny pobodať 22-ročnú ženu, prepustili z väzby. Hospitalizovali ho v psychiatrickej liečebni.

TASR|21. február 2024|08:00:06

Zdroj: Polícia SR

Súvisiaci článok
Polícia zadržala útočníka, ktorý mal vo vlaku na Spiši pobodať študentku
Čítajte viac >

Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajskej prokuratúry Košice Jarmila Janová. Upozornil na to denník Korzár.

"Vzhľadom na závery znaleckého posudku znalca z odvetvia psychiatrie, podľa ktorých obvinený v čase spáchania skutku nemohol pre duševnú chorobu rozpoznať protiprávnosť svojho konania a nemohol svoje konanie ovládať, a konštatáciu znalca, že z psychiatrického hľadiska je jeho pobyt na slobode nebezpečný, prokurátor príkazom zo 14. februára prepustil obvineného z väzby," spresnila s tým, že na účely akútnej hospitalizácie ho previedli do psychiatrickej liečebne.

Policajný vyšetrovateľ podľa prokuratúry realizuje úkony smerujúce k ukončeniu vyšetrovania. Po zastavení trestného stíhania z dôvodu nepríčetnosti bude Mestskému súdu Košice podaný návrh na uloženie ochranného liečenia.

"Takýto postup je však možný až po právoplatnosti uznesenia o zastavení trestného stíhania, takže v súčasnosti sa nedá presne odhadnúť, kedy bude návrh podaný," dodala Janová. Do momentu rozhodnutia súdu o ochrannom liečení bude obvinený umiestnený v psychiatrickej liečebni.

Dvadsaťdeväťročný Matej z okresu Spišská Nová Ves napadol mladú ženu v kupé náhle a bez zjavného dôvodu. Okrem bodných rán na krku utrpela aj rezné poranenia na rukách. Obvinili ho z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. Bol v takzvanej útekovej a preventívnej väzbe.


Súvisiaci článok
Útočník z vlaku smeruje do väzby, hrozí mu 20 rokov za mrežami
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
Košický policajný riaditeľ udelil Pamätnú medailu Dominikovi, ktorý vo vlaku spacifikoval muža, ktorý napadol mladú študentku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť