Piatok 26. 07. 2024 16:07:22 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Paráda! Ema Kapustová získala ďalší bronz

JAKUSZYCE/ Mladá slovenská biatlonistka Ema Kapustová získala bronzovú medailu v pretekoch s hromadným štartom na 9 km.

Michal Filek|11. február 2024|12:47:02

Zdroj: Slovenský biatlon / Soňa Niková

Súvisiaci článok
Na domácich majstrovstvách Európy získala Ema Kapustová bronz
Čítajte viac >

Počasie v Poľsku pretekom príliš neprialo. Poľskí organizátori urobili všetko pre to, aby sa mohli uskutočniť aj nedeľňajšie preteky pre 60 najlepších dievčat. Trate solili, navážali ešte nejaké zbytky snehu a bojovali s hustým dažďom i plusovými teplotami.

Prvýkrát v juniorskej kategórii sa uskutočnila disciplína veľkého masového štartu, ktorá sa pre dievčatá beží na šiestich 1 500-metrových okruhoch, spolu teda na netypických deväť kilometrov.

O medailovej radosti Emy Kapustovej informuje stránka slovenskybiatlon.sk.

Ema Kapustová sa v prvom kole zásadnejšie netlačila dopredu, posunula sa "len" zo 16. na 10. priečku, snažila sa hlavne skoncentrovať dobre na streľbu. Tá jej vyšla výborne, a tak pokračovala s tými najlepšími. Dokonca sa jej podarilo dostať do trháku a viedla osamote na trati, pretože favoritky Andexer a Anhaus minuli jednu ranu.

V druhom kole Emu nedobehli, takže tá si sama odstrieľala druhú ležku, no minula jednu ranu. Keďže súperky nie, klesla za nich na tretiu pozíciu s odstupom 6 sekúnd. Ich tempo bolo ale obrovské, a tak si Ema šla na tretej pozícii svoje. Mierne teda stratila.

No za parádnych 25 sekúnd zvládla stojku a keďže Anhaus šla tri kolá, posunula sa na druhú pozíciu.

Keď Ema prišla na záverečnú položku, určite si všimla prvý terč Andexerovej, kde ostali dve rany. Vedela, že ak to rýchlo zvládne s nulou, môže získať zlato.

Rýchlo to teda napálila, ale dve rany jej ostali. Spolu to teda bolo 0+1+0+2 a pokračovala druhá, no veľmi tesne za sebou mala Češku Mikyskovú.

Tá mala viac našetreného a napokon ju zdolala. Záver už Ema vypustila a mohla sa tešiť aspoň z bronzovej pozície.

„Som rada, že som si napravila chuť na niektorých streľbách a hlavne že sa mi podarilo urobiť to, čo som si dopredu stanovila, že chcem vsadiť na rýchlejšie položky v streľbe. Som sklamaná z poslednej stojky. Chcela som trošku zariskovať, ale uleteli mi dve rany, ktoré tam nepadli. Tam mi ušli prvé dve miesta, ale v konečnom dôsledku som veľmi rada. Ďakujem tímu, trénerovi a všetkým, ktorí ma podporujú,“ povedala bronzová medailistka pre stránku slovenského biatlonu.

výsledky kapustová.png Zdroj: Slovenský biatlon


Súvisiaci článok
Nasťa sa predstaví na majstrovstvách sveta na Morave. O svojich ambíciách poskytla exkluzívny rozhovor pre Markízu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť