Sobota 27. 07. 2024 07:00:11 | Meniny má Božena

Spomínate? Presne pred dvomi rokmi získala Peťa v Pekingu zlatú olympijskú medailu v slalome

PEKING/ V piatok uplynuli dva roky, odkedy Peťa Vlhová senzačne vyhrala olympijský slalom v Pekingu. Písal sa 9. februára 2022. Pripomeňme si našu zlatú olympijskú radosť.

Michal Filek|9. február 2024|14:27:08

Zdroj: X / The Olympic Games

Súvisiaci článok
Peťa sa po operácii cíti dobre. Hneď začala rehabilitovať
Čítajte viac >

Ten deň pre Peťu nezačal ideálne. Po prvom kole už málokto veril, že by sa to mohlo podariť.

Petra Vlhová sa však po nevydarenej jazde v prvom kole, kedy to stačilo len na ôsme miesto, dokázala oklepať a fantastickou jazdou v druhom kole vybojovala pre Slovensko zlatú olympijskú medailu!

Petin tréner Mauro Pini, ktorý staval trať druhého kola, žiaril po pretekoch šťastím: „Petra vyhrala, pretože sa nebála. Petra je bojovníčkou, dala do toho veľké srdce a chcela len vyhrať tieto preteky. Hovorila, že sneh jej nevyhovuje, ale na tom už teraz nezáleží. Cítili sme energiu a podporu od slovenských fanúšikov. Chceli sme dosiahnuť veľký úspech a teraz môžete mať veľkú párty a oslavovať!“ povedal tréner bezprostredne po pretekoch pre RTVS Šport.

Aj Petra bola v rozhovore pre RTVS veľmi emotívna a dojatá. Odcitujeme si, čo vtedy povedala a pripomeňme si tie fantastické emócie, ktorými zachvátila celé Slovensko.

„Je ťažké povedať, čo prežívam. Miešajú sa vo mne rôzne emócie. Po prvom kole to bolo veľmi ťažké. Očakávala som od seba lepší výkon. Snažili sme sa to hodiť za hlavu. Každý člen v mojom tíme mi veril, aj všetci doma mi verili. Dala som do tej jazdy všetko a nakoniec som vyhrala. Ďakujem, že ste boli pri mne a že ste stále so mnou, aj keď to niekedy nevyjde. Musíte stále veriť, aj keď vás každý odpisuje a aj to nemožné sa dá uskutočniť. Pre Slovensko som dokázala aj nemožné, vyhrala som olympijskú medailu v lyžovaní a dúfam, že si to užijete rovnako, ako si to užijeme my. Môžete oslavovať!“

Petra nám urobila obrovskú radosť.

V týchto dňoch, bohužiaľ, rehabilituje po ťažkom zranením a operácii kolena. Život je už taký, ako na hojdačke.

Zaželajme Peti, aby sa rýchlo vyzdravela a vrátila na svahy, nech nám ešte dlho robí radosť, ako pred dvomi rokmi v Pekingu pri zisku zlatej olympijskej medaily v slalome!

POZRITE SI ZLATÚ PETRINU RADOSŤ


Súvisiaci článok
Peťa Vlhová odletela do Švajčiarska. Koleno je pripravené na operáciu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť