Sobota 27. 07. 2024 02:04:00 | Meniny má Božena

Nitrianska župa vyčlenila na dotácie 3,5 milióna eur. Žiadať o ne môžete do 1. marca

NITRA/ Nitriansky samosprávny kraj vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie. Žiadateľmi môžu byť samosprávy, právnické či fyzické osoby. Predkladané návrhy musia spadať do jednej zo šiestich vymedzených oblastí. Na dotácie je v tomto roku vyčlenených 3,5 milióna eur.

Patrícia Jeseňová|30. január 2024|11:00:06

Zdroj: FB Nitriansky samosprávny kraj

Súvisiaci článok
Za kultúrou sa v Leviciach chodí aj do športovej haly. Družba roky chátra, dočká sa konečne rekonštrukcie?
Čítajte viac >

Šesť oblastí

Nenávratné finančné príspevky poskytuje župa na také aktivity, ktoré prispejú ku skvalitneniu verejného života na území kraja. Vo výzve má vopred vymedzených šesť oblastí, ktorých sa samotné žiadosti môžu týkať. Dotácie môžete žiadať na: podporu kultúry, cestovného ruchu a športových aktivít, všeobecný rozvoj, podporu športových klubov a zväzov, záchranu národných kultúrnych pamiatok, podporu certifikovaných ubytovacích zariadení a na podporu sociálne a zdravotne znevýhodnených občanov.

Jeden žiadateľ, jedna žiadosť

Župa upozorňuje, že jeden žiadateľ je oprávnený podať len jednu žiadosť o dotácie. Zapojiť sa môžu samosprávy, pričom financované budú projekty, ktoré budú v záujme rozvoja NSK. Právnické osoby a fyzické osoby – podnikatelia, ktorých pôsobenie sa priamo dotýka obyvateľov kraja môžu podľa župy žiadať financie len na „podporu všeobecne prospešných služieb, všeobecne prospešných alebo verejnoprospešných účelov, na podporu podnikania a zamestnanosti“.

Činnosti, ktoré kraj podporí sa musia zrealizovať v rámci tohto roka. „Pre každý dotačný program danej cieľovej oblasti je zadefinovaný zoznam oprávnených žiadateľov, výška dotácie, zoznam oprávnených výdavkov, spôsob financovania, spôsob a termín vyúčtovania dotácie, metodický pokyn a najčastejšie kladené otázky.“

Na metodických dňoch sa dozviete viac

Žiadosti je potrebné zaslať najneskôr do 1. marca prostredníctvom webu https://dotaciensk.egrant.sk

NSK v priebehu najbližších dvoch týždňov zorganizuje v regiónoch niekoľko metodických dní, na ktorých sa dozviete, ako správne postupovať pri žiadosti a zároveň vám odborníci zhrnú odpovede na najčastejšie kladené otázky týkajúce sa dotácií.

420127297_794286129393179_681027722936049204_n.jpg


Súvisiaci článok
VIDEO Vo Veľkej Hangócke sa otužovali medvede, tulene, vydry i jašterice. Prišlo ich vyše dvesto
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť