Sobota 27. 07. 2024 04:33:37 | Meniny má Božena

Traja muži v Prešovskom kraji vtrhli do bytov starších ľudí, boli agresívni a vyhrážali sa. Skončili v rukách kriminalistov

SNINA. VRANOV NAD TOPĽOV. VEĽKÁ LOMNICA/ Traja rôzni muži na troch rôznych miestach vnikli do bytov starších ľudí v Prešovskom okrese. Všetci sa im vyhrážali a dvaja z nich použili proti seniorom násilie, ba dokonca nôž. Všetci traja skončili v cele policajného zadržania. Čo sa to deje? Agresivita v spoločnosti na Slovensku narastá!

Michal Filek|8. december 2023|10:40:27

Ilustračné foto. Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj

Súvisiaci článok
Obchodná ulica v Bratislave po sérii tragických a hrozivých útokov: Je opäť bezpečná?
Čítajte viac >

Snina

Prvý z prípadov sa odohral ešte v utorok podvečer. Muž v Snine vošiel do jedného z bytov a slovne napadol manželov v seniorskom veku.

„Neskončilo to však len pri slovnom napadnutí. Pokračovalo to fyzickým útokom. Seniora udieral a kopal. Neskôr vzal útočník dýku, ktorú priložil seniorovi ku krku s tým, že ho zabije a vyhodí z balkóna. Seniorka sa snažila tomuto konfliktu zabrániť, no útočník ani ju neušetril od úderov a vyhrážok, že ju zabije. Útočník celý čas držal dýku v ruke!“ informuje prešovská polícia.

Policajný hovorca dodáva, že konanie 44-ročného muža vzbudzovalo u manželov strach o život, agresívneho muža sa veľmi báli. Obaja napadnutí utrpeli pri tomto incidente viacero zranení, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie.

„Prostredníctvom linky 158 bola udalosť ohlásená na políciu, ktorá okamžite zasiahla. Po príchode na miesto bol agresor zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia.“

Muž vo veku 44 rokov bol na základe získanej dôkaznej situácie obvinený z trestného činu ublíženie na zdraví, ktorý spáchal v súbehu s trestným činom nebezpečné vyhrážanie. Na obvineného bol spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie.

Vranov nad Topľou

Vo štvrtok popoludní sa v byte vo Vranove nad Topľou zase vyhrážal 43-ročný muž s nožom v ruke zabitím dôchodcovi.

„Útočník neskôr 67-ročneho muža napadol. Ten utrpel zranenia tváre, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Privolaná policajná hliadka agresívneho muža na mieste zadržala, obmedzila na osobnej slobode a potom ho umiestnila do cely policajného zaistenia,“ informuje krajská polícia.

Polícia po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinila 43-ročného agresora z trestného činu nebezpečné vyhrážanie.

Kežmarok

Kežmarský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie mužovi zo zločinu vydieranie, zo zločinu porušovanie domovej slobody a z prečinu nebezpečné vyhrážanie.

„Obvinený muž vo štvrtok poobede, prišiel k jednému z bytov vo Veľkej Lomnici, začal búchať na zamknuté dvere a požadoval od staršieho muža, ktorý v byte býval, aby mu otvoril! Vyhrážal sa, že ak mu muž neotvorí, že ho zabije a ak vojde do bytu, tam ho znesie zo sveta. Po nejakom čase búchanie prestalo. Domáci otvoril, aby sa presvedčil, že tam nik nie je. Agresor tento moment využil a vošiel dnu. Ľahol si na gauč a napriek opakovanej výzve, aby byt opustil, tak neurobil. Starší muž zo strachom z bytu odišiel a privolal políciu. Policajná hliadka agresívneho jedinca obmedzila na osobnej slobode a umiestnila ho do cely policajného zaistenia.“

Vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie.


Súvisiaci článok
Otrasný prípad: Rožňavčan zakopal mamu v pivnici a vyberal jej dôchodok
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť