Sobota 27. 07. 2024 08:07:55 | Meniny má Božena

Policajti si posvietia na opitých vodičov. Kontroly budú celý týždeň!

SLOVENSKO/ Polícia bude počas tohto týždňa kontrolovať požitie alkoholu a iných návykových látok u vodičov motorových a nemotorových vozidiel. Akcia Disciplína potrvá do nedele 26. novembra. Policajti sa zamerajú aj na kontrolu dodržiavania tých pravidiel cestnej premávky, ktoré sú najčastejšími príčinami vzniku smrteľných nehôd.

TASR|20. november 2023|17:00:08

Zdroj: Facebook / Polícia SR

Súvisiaci článok
Poľovník na poľovačke nafúkal, zaistili mu zbrane i zbrojný preukaz
Čítajte viac >

Informoval o tom na pondelkovom tlačovom brífingu zástupca riaditeľa odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru Tomáš Vrábel.

"Jednotlivé okresné riaditeľstva si na základe vývoja dopravno-bezpečnostnej situácie určujú miesta, kde dochádza najčastejšie k dopravným nehodám. Hovoríme hlavne o ťažkých dopravných nehodách, kde dochádza k buď ťažkej ujme na zdraví, alebo k usmrteniu osoby," spresnil Vrábel.

Dodal, že k 20. novembru evidujú 10.236 dopravných nehôd, pri ktorých zomrelo 227 osôb. V porovnaní s minulým rokom je to o 520 dopravných nehôd menej.

Polícia sa zameria aj na bezpečnosť chodcov. Policajní preventisti budú chodcom rozdávať reflexné prvky.

"Dňa 24. novembra vykonáme dopravno-preventívnu akciu Reflex, kam budú zapojení aj policajti mestských polícií. Táto akcia bude zameraná na chodcov. Budeme upozorňovať na dôležitosť používania reflexných prvkov, keďže na našich cestách dochádza k dopravným nehodám s chodcami, kde chodec je najzraniteľnejší účastník cestnej premávky," uviedol Vrábel.

Následne 25. novembra podľa jeho slov prebehne akcia Katarína. V rámci nej bude polícia vykonávať zisťovanie alkoholu u vodičov motorových a nemotorových vozidiel a zameria sa hlavne na miesta, kde dochádza najčastejšie k dopravným nehodám. Bude najmä na miestach zvýšenej koncentrácie ľudí, teda v okolí kultúrnych zariadení, diskoték, pohostinstiev a podobne. Posvieti si predovšetkým na alkohol u vodičov motorových a nemotorových vozidiel a u chodcov, cyklistov a kolobežkárov na používanie reflexných prvkov.


Súvisiaci článok
Na mol opitá žena bodla manžela nožíkom. Zasiahla pľúca
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť