Nedeľa 08. 09. 2024 01:22:25 | Meniny má Miriama

VIDEO Oslabení belasí vybojovali v Celje remízu. „Do odvety dobrý výsledok,“ zhodujú sa

CELJE/ Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali na ihrisku slovinského NK Celje 1:1 v prvom zápase druhého predkola Ligy majstrov. Ich gól strelil v 11. minúte David Strelec, keď odpovedal na presný zásah Luku Bobičanca z priameho kopu. "Belasí" hrali od 31. minúty bez stredopoliara Kyriakosa Savvidisa, ktorý dostal po faule červenú kartu. Odveta je na programe v utorok 30. júla od 20.30 h v Bratislave.

TASR|25. júl 2024|08:54:47

Zdroj: ŠK Slovan Bratislava

Súvisiaci článok
Ak Slovan postúpi, v Lige majstrov ho čaká súper z Cypru, alebo Moldavska
Čítajte viac >

NK Celje - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:1)

Góly: 7. Bobičanec - 11. Strelec. Rozhodovali: England – Mainwaring, Greenhalgh (všetci Angl.), ŽK: Kučys, Karničnik - Takáč, Weiss ml., Mak, ČK: 31. Savvidis (po faule).

Celje: Štubljar - Karničnik, Vukliševič, Zec, Krefl - Svetlin (40. Kvešič), Pišek (85. Brnič), Bobičanec - Matko (68. Aarons), Kučys (85. Edmilson), Menalo (68. Popovič)

Slovan: Takáč - Bajrič, Kašia, Wimmer - Blackman, Savvidis, Kucka, Zuberu - Mak (80. Barseghjan), Weiss (88. Marcelli) - Strelec (71. Pauschek)

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Vzhľadom na priebeh zápasu musíme byť s remízou spokojní. Bolo to po heroickom výkone v defenzíve. Od 30. minúty sme hrali v desiatich, čo bolo náročné proti kvalitnému súperovi. Brankár Takáč sa predviedol vo výbornom svetle, podržal nás vo viacerých momentoch, hoci ten gól asi mohol chytiť. Súper bol na nás dobre pripravený. Po červenej karte sme museli bojovať a uhrať to takticky. Dobre sme bránili, hoci domáci mali šance. Brankár je na to, aby podržal a som rád, že mu to vyšlo. Za tohto stavu je remíza pre nás výhodná. Doma musíme zvíťaziť."

David Strelec, útočník Slovana: "Bol to veľmi náročný zápas, keďže sme od 30. minúty hrali oslabení. Napokon sme dosiahli výborný výsledok vzhľadom na to, že sme prehrávali a hrali oslabení. Myslím si, že môžeme byť spokojní. Vlado (Weiss ml., pozn.) to pred mojím gólom spravil fantasticky. Tentoraz sa to otočilo, on prihral mne a som rád, že sa aj mne podarilo presadiť sa. Do odvety je všetko otvorené."

Kenan Bajrič, obranca Slovana: "Bolo ťažké hrať tak dlho v oslabení. Zápas sme začali zle, no našťastie sme rýchlo vyrovnali. Od tej 30. minúty sme bojovali. Chceli sme udržať 1:1, keďže to bude dobrý výsledok pred odvetou. Boli sme dnes nervóznejší, vyplynuli z toho aj fauly aj karty. Tréner nám pred druhým polčasom povedal, aby sme sa nerozprávali s rozhodcami a nech bojujeme do konca o nerozhodný výsledok."

Víťaz tohto dvojzápasu sa stretne s úspešnejším z dvojice APOEL Nikózia - Petrocub Hincesti. V prvom zápase triumfoval cyperský tím 1:0.


Súvisiaci článok
VIDEO Slovan sa trápil proti defenzíve Strugy. Vyslobodili ho exportné hlavičky Kuca
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť