Štvrtok 04. 07. 2024 22:38:27 | Meniny má Prokop

Prešovská nemocnica ponúka platenú letnú prax pre študentov zdravotníckych odborov

PREŠOV/ Študenti zdravotníckych odborov si môžu počas leta privyrobiť ako zdravotníci a súčasne takto nazbierať neoceniteľné pracovné skúsenosti. Fakultná nemocnica s poliklinikou v Prešove ponúka dohodu o brigádnickej práci študenta na pozície praktická sestra – asistent a sanitár.

Lenka Ménová|2. júl 2024|08:50:03

Ilustračné foto. Zdroj: www.unsplash.com

Súvisiaci článok
Od júla končí detská pohotovosť v Novom Meste nad Váhom
Čítajte viac >

Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana Prešov príjme na Dohodu o brigádnickej práci študenta, resp. študentov zdravotníckych odborov na tieto pozície:

  • Praktická sestra - asistent
  • Sanitár

Študent na vybrané pozície musí spĺňať určité podmienky, ktoré sú podrobne uvedené na webovom sídle nemocnice.

V prípade ak študent pomienky nespĺňa, môže sa uchádzať o pozíciu:

  • Podporný pracovník v zdravotníctve

V prípade záujmu zasielajte svoje žiadosti na e-mail: ponuka.prace@fnsppresov.sk. Do predmetu je potrebné uviesť „dohoda o brigádnickej práci študenta“

Letné brigády pre študentov zdravotníckych odborov v nemocniciach sú skvelou príležitosťou na získanie praktických skúseností. Tieto pozície môžu zahŕňať asistenciu na oddeleniach, pomoc s administratívou alebo prácu v laboratóriách. Je dobré sa informovať priamo v nemocniciach, prípadne sledovať ich webové stránky, kde často zverejňujú aktuálne ponuky.

Ako sa prihlásiť?

Záujemci môžu kontaktovať nemocnicu priamo tak, že zavolajú na personálne oddelenie alebo sledujú webovú stránku nemocnice. Niektoré univerzitné portály zverejňujú ponuky na brigády v spolupráci s nemocnicami. Mnohé ponuky sa zdieľajú aj v skupinách na sociálnych platformách.

Čo možno od takejto práce očakávať

Zvyčajne ide o flexibilný pracovný čas, prípadne podľa dohody. Študent získa neoceniteľné praktické skúsenosti s prácou priamo s pacientmi alebo v tímoch zdravotníckeho personálu. Navyše ak sa na danej pozícii záujemca osvedčí, nemocnica mu môže ponúknuť prácu aj počas školského roka.

Rezort zdravotníctva prišiel v apríli tohto roku s návrhom, aby chýbajúci personál v nemocniciach počas leta nahradili študenti. Ministerstvo tak chcelo aspoň čiastočne vyriešiť problém s nedostatkom zdravotníkov. Túto aktivitu iniciovali samotní študenti, ktorí počas leta často brigádovali na rôznych iných pozíciách, napríklad v gastrosektore.

Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici prišla už minulý rok s projektom Leto v Rooseveltke a medzi študentmi stredných zdravotných škôl mal veľký úspech. Aj to bol dôvod, prečo sa nemocnica rozhodla pokračovať v projekte aj počas aktuálnych letných prázdnin.


Súvisiaci článok
Vrtuľník zachraňoval mladú Nemku po páde zo Sedielka v Tatrách
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť