Utorok 02. 07. 2024 21:44:54 | Meniny má Berta

Začalo sa Popradské kultúrne leto. Obyvateľom i návštevníkom mesta ponúka bohatý kultúrny program

POPRAD/ Popradské kultúrne leto je jedným z najvýznamnejších letných kultúrnych udalostí v regióne. Ponúka širokú škálu podujatí ,ako sú koncerty, divadelné predstavenia, výstavy, tanečné vystúpenia, filmové premietania a ďalšie zaujímavé kultúrne aktivity. Festival sa začína koncom júna a potrvá až do augusta. Po roku opäť ožije mestský park, námestie i ďalšie verejné priestory.

Lenka Ménová|30. jún 2024|15:48:29

PKL 2023 kapela Nocadeň. Zdroj: Facebook/Poprad - oficiálna stránka mesta

Súvisiaci článok
Poprad zakvitol. Na území mesta vysadili 36 000 letničiek, FOTO
Čítajte viac >

Po roku sa na popradské námestie opäť vrátilo Popradské kultúrne leto – festival kultúry, umenia a dobrej zábavy. Jeho cieľom je ponúknuť domácim i návštevníkom mesta pestrý kultúrny program, podporiť umelcov a zviditeľniť mesto Poprad ako kultúrne centrum. Podujatie je vhodné pre všetky vekové kategórie a ponúka aj programy pre menšie deti. Program sa každoročne mení a prispôsobuje aktuálnym trendom a záujmom verejnosti.

Tento rok sa návštevníci môžu tešiť na koncertné piatky a chýbať nebudú ani sobotňajšie rozprávkové predpoludnia venované deťom. Programy Popradského kultúrneho leta (PKL) sa budú konať v medzikostolí, v prípade nepriaznivého počasia sa koncerty presunú do Domu kultúry.

„Viac ako 20-ročná tradícia Popradského kultúrneho leta nás každoročne zaväzuje ponúknuť program, v ktorom sa predstavia špičkoví účinkujúci nielen zo slovenskej, ale aj českej hudobnej scény. Aj keď sme kvôli nižšiemu rozpočtu a šetreniu financiami museli programovú ponuku skrátiť len na dva dni v týždni, verím, že náš festival pritiahne milovníkov dobrej hudby na námestie,“ uviedol primátor mesta Anton Danko.

PKL 2024 otvorila skupina Chinaski

Piatkové večery budú patriť rocku a popu. Tento rok nebudú chýbať kapely a speváci ako Ine Kafe, Lenka Filipová, Medial Banana, Nocadeň, DESmod, Hex, Vidiek, či Italian Bee Gees. V piatok 28. júna sa na námestí sv. Egídia odohral otvárací koncert jednej z najlepších hudobných kapiel na českej scéne, Chinaski. Divákov potešili svojimi najznámejšími hitmi.

Sobotňajšie dopoludnia sú určené už tradične tým najmenším. Pre deti sú pripravené rozprávky o Danke a Janke, či Zlatej rybke. Počas konania festivalu Made in Slovakia bude čakať na deti každý deň interaktívny 4-hodinový program v detskom mestečku.

Festival Made in Slovakia

Od 30. júla do 2. augusta sa uskutoční festival všetkého slovenského s názvom Made in Slovakia. Okrem iného ponúkne koncerty významných umelcov z domácej scény. Na pódiu vystúpi She&Me, Robo Papp, Samuel Tomeček&Milujem Slovensko, Števo Repka aj Ľudo Kuruc Band s najväčšími hitmi Karola Duchoňa.

Chýbať nebudú ani predajcovia z celého Slovenska, ktorí zaplnia námestie svojimi výrobkami. Tešiť sa môžete na rôzne nápoje a pochúťky, medzi ktorými nesmú chýbať langoše, trdelníky, párance, halušky, cukrová vata, zmrzlina pre najmenších a mnohé iné slané i sladké dobroty.

Poprad je skutočne fascinujúce mesto so zaujímavou históriou a mnohými atrakciami. Často je označovaný ako brána do Vysokých Tatier, ktoré sú jedným z najobľúbenejších turistických cieľov na Slovensku. Má krásne historické centrum, moderný aquapark i wellness centrum. Podtatranské múzeum v Poprade ponúka bohaté expozície a je známe aj vďaka archeologickým nálezom z obdobia keltského osídlenia.

V centre mesta je aj Kostol sv. Egídia, ktorý je jednou z najvýznamnejších historických pamiatok v Poprade. Vnútri kostola sa nachádzajú vzácne fresky a umelecké diela. Námestie sv. Egídia, ktorého je kostol dominantou, je srdcom historického jadra Popradu. V strede námestia je fontána, ktorá je obľúbeným miestom stretávania a oddychu. Je často ozdobená kvetmi a počas letných mesiacov príjemne osviežuje okolie.

Naplánujte si návštevu Popradu počas PKL 2024 a určite neoľutujete.


Súvisiaci článok
Prvá Farská cukráreň vo Svite hrala farbami a lákala vôňami
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť