Utorok 28. 05. 2024 20:46:18 | Meniny má Viliam

Proti Poľsku musíme byť koncentrovaní, apeluje Pardavý

OSTRAVA/ Víťazstvo nad USA potešilo hráčov aj trénerov slovenského tímu, no v deň zápasového voľna už svoju pozornosť mierili do ďalších zápasov. Podľa asistenta trénera Jána Pardavého bude dôležité upozorniť hráčov na udržanie koncentrovanosti a správne sa nastaviť na duel proti nováčikovi elitnej kategórie Poľsku.

TASR|14. máj 2024|16:07:24

Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
Kapitán cítil po víťazstve hrdosť. Nemec: "Verím, že podobne vybehneme aj na Poľsko"
Čítajte viac >

"Nebude nás čakať nič jednoduché a musíme k tomu súperovi pristúpiť rovnako ako proti hociktorému inému," uviedol Pardavý pre TASR.

Slováci viedli proti jednému z favoritov ostravskej B-skupiny MS 4:1, no Američania vyťažili z tlaku v tretej tretine tri góly. Napokon sa na radosť vyše 9-tisíc divákov tešili Slováci, keď Miloš Kelemen v predĺžení stečoval strelu Šimona Nemca. "Všetci sme si to víťazstvo vychutnali a boli sme veľmi radi, že sa nám to podarilo. Turnaj však ide ďalej a musíme sa sústrediť na ďalšie zápasy," poznamenal útočník Matúš Sukeľ pre TASR.

Zverenci Craiga Ramsayho majú po troch zápasoch päť bodov a sľubné vyhliadky ku konečnému umiestneniu v tabuľke. V základnej fáze ešte odohrajú štyri zápasy a proti Poľsku budú v pozícii favorita.

"Musíme hráčov upozorniť na to, aby boli koncentrovaní. Zápas s USA je už za nami, nechali sme ich užiť si to a aby mali po ňom voľno. Zajtra (streda) už budeme hrať ďalší dôležitý zápas, v ktorom sa musíme od začiatku koncentrovať na výkon a potvrdiť v ňom body s USA," povedal Pardavý.

Aj on mal v čerstvej pamäti nedávny duel s Poľskom, v ktorom Slováci v Žiline zvíťazili 6:1. K presvedčivému triumfu zamierili po vydarenom úvode, keď už v 6. minúte viedli 3:0. Aj duel proti USA, s ktorými Slováci v generálke prehrali 2:6, však potvrdil, že zápasy v príprave a na šampionáte sú odlišné.

"Každý si musí uvedomiť, že na šampionáte už neexistuje slabý súper. Keď sa budeme koncentrovať iba sami na seba a dáme do toho všetko, tak môžeme zdolať každý tím. Poliaci ukázali, že majú svoju kvalitu. Sú veľmi obetaví a nepríjemní v protiútokoch. Majú aj solídneho brankára," narážal Pardavý na naturalizovaného Američana Johna Murrayho, ktorý už sedem sezón reprezentuje Poľsko.


Súvisiaci článok
VIDEO Bravó, chlapci! Američania dostali od Slovákov hokejovú príučku, takto rozhodol Kelemen
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť